СЪВЕТ НА АДВОКАТСКА КОЛЕГИЯ – С Л И В Е Н


8800, гр.Сливен, пл.”Хаджи Димитър” № 2, ст.100, тел.факс: 044/622602


                                                                                                                            


                                                                                             


                                                                                                             


П Р  О  Т  О  К  О  Л


             № 9   


            Днес, 10.06.2014 година се проведе заседание на Съвета на Адвокатска колегия – Сливен. На заседанието присъстваха: Тодор Костов-Председател САК, Ана  Станкова- секретар САК, Лиляна Стамова, Магдалена Данчева, Андрияна Андреева, Божидар Райнов - членове на САК, Георги Маринов  членове на САК, Елена Христова-резервен член, Маргарита Александрова – Председател КС.


Заседанието се проведе при следния


Д Н Е В Е Н        Р Е Д :


 


1.      Полагане клетва от новоприети адвокати и връчване на сертификат.                                           


                 


2.      Разглеждане документи на кандидат за вписване в АК-Сливен                                        


Докл.: адв. Т.Костов


 


3.      Информация за проведения    семинар на 31 май 2014 година в к-с „Горски кът” – гр.Сливен и пътуващ семинар на 20-22 юни 2014 г. до Белград.


Докл.:  адв.Ани Станкова и В.Долапчиева 


4.      Предложение за свикване на извънредно общо събрание на колегията на основание чл.83 ал.3 от ЗА.                                                          


                                                                       Докл. Адв.Т.Костов


            4. Разглеждане молба за помощ за лечение и временно преустановяване упражняването на професия, подадена от адвокат Д.Ташева.


                                                                       Докл. Адв.Т.Костов


            5. Утвърждаване на разходи


                                                                       Докл. Адв.Т.Костов и адв.Ана Станкова


           


6.      Разни


 


По първа точка от дневния ред:


Новоприетия младши адвокат МАРИЯ КОНДЕВА КОНДЕВА,     положи   клетва и подписа   акт за встъпване в длъжност. Вписването да бъде отразено в регистъра на младшите адвокати на АК-Сливен.


Председателят на АК – Сливен, връчи сертификати за упражняване на професията.


По точка втора от дневния ред:


Разгледано беше заявлението и приложените към същото документи, изискващи се от ЗА, подадени от РАДОМИР ИВАНОВ СТАЙКОВ С ЕГН ……….,    с което същият заявява, че желае да бъде вписан  като младши адвокат в АК – Сливен. Явил се е  на изпита за адвокати и младши адвокати и го е издържал за което има издадено удостоверение от ВАС – София. Посочил е офис в гр.Сливен.


След станалите разисквания САК,


Р Е  Ш  И  :


ДАВА съгласие РАДОМИР ИВАНОВ СТАЙКОВ С ЕГН ……….,  да бъде вписан в списъка на АК – Сливен, като младши адвокат.


 


По точка трета от дневния ред:


              Адв. Костов: Семинара на 31 май мина на ниво. Присъстваха над 50 адвоката от АК – Сливен. Имаше и представител на „Лакорда” който беше на разположение за въпроси от страна на адвокатите ползващи продукта. От анкетните карти, които попълват и предават участвалите в семинара, отзивите като цяло са положителни и със много добра оценка. А всъщност това е най-важно и най-точния критерий за оценяване на организация и лектори.


             По точка четвърта от дневния ред:


            Адв. Т.Костов: Безлихвеният заем от ВАС –София ни е даден и дори приведен по сметка, подписахме и договора за кредита. Имаме три оферти, които одобрихме на минали заседания. Сега трябва да определим дата за свикване на извънредно общо събрание с цел да предложим на членовете на колегията да гласуват закупуването на имот в идеален център на Сливен и ако се вземе такова решение, да се вземе решение с което да се дадат пълномощия на САК – Сливен да извърши продажба на имота находящ се в гр.Сливен, ул.”Добри Чинтулов” № 6.


            Предлагам да свикаме извънредното общо събрание на 12 септември 2014 година от 14.00 часа в зала 324 на Съдебна палата – Сливен.


            Всички присъстващи на заседание одобриха направеното предложение и се взе следното


                                               Р   Е  Ш  Е Н  И  Е :


            На основание чл.83 ал.3 във връзка с чл.81 ал.2 от Закона за адвокатурата, СВИКВА ИЗВЪНРЕДНО ОБЩО СЪБРАНИЕ на Адвокатска колегия – Сливен на 12.09.2014 г. /петък/ от 14.00 часа в зала 324 на Съдебна палата – гр. Сливен, със следния дневен ред:


1.      Разглеждане на оферти и вземане на решение за закупуване на имот за административен офис в идеален център Сливен.


2.       Разглеждане предложение и вземане на решение за продажба на имота, собственост на АК- Сливен, находящ се в гр.Сливен, ул.”Добри Чинтулов” № 6, след придобиване на имот в идеален център на гр.Сливен.


 


            По точка пета: Постъпила е молба от адвокат Донка Монева Ташева от  гр.Нова Загора, за отпускане на парична помощ за лечение и оперативна интервенция на  очите. Към молбата е приложила медицинска документация за налагащата се операция и дългосрочно лечение.                  


С оглед на влошеното й здравословно състояние и невъзможност да работи, същата моли временно да бъдат преустановени правата й, считано от 01.04.2014 година. При възстановяване на упражняването на професията, ще извести САК – Сливен.


 


След разглеждане на документацията и обсъждане, САК взе следното


                                               Р Е Ш Е Н И Е :


1.ДАВА СЪГЛАСИЕ да бъде изплатена сумата от …………….. лева, парична помощ за лечение  на адвокат ДОНКА МОНЕВА ТАШЕВА;


2. На основание чл.23 от ЗА временно преустановя упражняването на адвокатска професия на адвокат ДОНКА МОНЕВА ТАШЕВА от гр.Нова Загора, считано от 01.04.2014 година. Временното преустановяване да бъде вписано в регистъра на АК – Сливен. След възобновяване на дейността, ще бъде възобновено вписването.


  По точка шеста:      


Секретарят на колегията направи отчет за извършените финансови разходи през изтеклия месец, които следва да бъдат одобрени. След станалите разисквания С А К,


                                               Р   Е   Ш   И  :


            ОДОБРЯВА направените финансови разходи през периода от         15.04.2014    г. до 09.06.2014 година, а именно:


            ………………………………………


            По точка седма:


Адв. М.Данчева: Във връзка с повода за провеждане на ОС през месец септември, предлагам да проведем индивидуални срещи с всеки един от продавачите по трите избрани от нас оферти за продажба на недвижим имот в идеален център. Да разговаряме с тях за последно за да имаме по-добра подготовка при представяне офертите на Общото събрание. Разход ще имаме по заплащане на държавните такси при прехвърлянето. За начина на разплащане при евентуално закупуване на имот.


Освен това виждаме, че приходите на колегията от НБПП започнаха да намаляват, тъй като намаля и  работата. Трябва да разгледаме и предложение да завишим отново членския внос с тези пет лева, които намали предишния съвет.


Адв. Т.Костов: Предстои летния сезон и ползването на базата в гр.Поморие. Трябва да се организираме и аз предлагам това да стане на 17 или 18 юни, да отидем в Поморие и да видим в какво състояние е имота, преди започване на почивните смени. Направен е график на смени за ползване на имота като първата смяна започва на 20 юни и последната завършва на 25 септември 2014 година. Към настоящият момент са заети всички смени с изключение на последната от 16.09.2014 година. Поръчани са олекотени завивки и нови възглавници, тъй като старите са изхабени и неизползваеми. На следващото заседание ще направя предложение за бракуване на вещите които са неизползваеми.


След изчерпване на дневния ред заседанието бе закрито.


 


 


ПРЕДСЕДАТЕЛ САК :


/адв.Т.Костов/


          


             ПРОТОКОЛИСТ:


                                       /Д.Тучкова/