СЪВЕТ НА АДВОКАТСКА КОЛЕГИЯ – С Л И В Е Н

8800, гр.Сливен, пл.”Хаджи Димитър” № 2, ст.100, тел.факс: 044/622602

П РОТОКОЛ

№ 7

Днес, 04.07.2018 година се проведе заседание на Съвета на Адвокатска колегия – Сливен. На заседанието присъстваха: Тодор Костов-Председател САК, Ана Станкова, Станимир Комбалов, Елена Христова, Галя Хачадурян -членове на САК, Лиляна Стамова – Председател ДС.

Заседанието се проведе при следния

Д Н Е В Е Н Р Е Д :

  • Разглеждане жалба против адвокат и възлагане на проверка по същата.
  • Разглеждане заявление за отписване от регистъра на адвокатите от АК – Сливен.
  • Разглеждане молба от член на АС –Сливен
  • Разглеждане оферта за сключване договор със „СИЕЛА“
  • Организиране на есенен семинар
  • Одобряване на разходи
  • Текущи въпроси

Докл.: адв.Т.Костов

Докл.: адв.Т.Костов

Докл.: адв.Т.Костов

Докл.: адв.Т.Костов

Докл.: адв.Т.Костов

Докл.: адв.Ана Станкова

  • Информация за проведената Конференция на адвокатите от страната
  • Представяне на книгата „Страници от историята на Сливенската адвокатура“
  • Определяне график за дежурства в РЦБПП – м.юли и м.август 2018 г.

По точка първа от дневния ред:

Постъпила е жалба от ……. против Адвокат …………..

На основание чл.137 ал.2 от ЗА, САК ВЪЗЛАГА на адвокат …….., да извърши проверка за наличие на основания за образуване на дисциплинарно производство по преписката против адвокат …….., по подадената жалба.

По точка втора от дневния ред: Постъпило е заявление от адвокат Панайота Георгиева Рандева от АК – Сливен, за отписване от списъка на адвокатите от АК – Сливен, поради преминаване на работа на трудов договор.

След станалите разисквания С А К

РЕШИ:

ОТПИСВА списъка на адвокатите и регистъра на АК – Сливен, ПАНАЙОТА ГЕОРГИЕВА РАНДЕВА, по нейна молба, считано от 05.07.2018 година.

Отписването да бъде отразено в регистъра на адвокатите от АК – Сливен.

По точка трета от дневния ред: Постъпило е заявление от адвокат Иван Благоев Благов, с което същия заявява, че депозира оставката си като член Адвокатския съвет при АК – Сливен.

След обсъждане САК

РЕШИ:

ПРИЕМА подадената от Иван Благоев оставка, като член на Адвокатаски съвет – Сливен.

Неговото място като редовен член на АС – Сливен се заема от първият резервен член на САК – Маргаритка Александрова.

По точка четвърта: Председателят адв.Костов запозна присъстващите с представения от „Сиела“ договор за ползване на програмния продукт. Договорът е със срок една година, за 40 пароли и е на обща стойност …….. лева.

След обсъждане САК взе следното

Р Е Ш Е Н И Е :

ОДОБРЯВА И сключва със „СИЕЛА“договор за доставка и ползване на програмен продукт с нормативни база, за срок от една година считане от 04.07.2018 година, за 40 пароли, с цена …… лева.

По точка пета: Получена е оферта от хотел „Ирис“ – Несебър за провеждане на есенен семинар на теми „Новата правна уредба в областта на обработването и защитата на личните данни съгласно регламент на ЕС № 679/2016 г. в сила от 25.05.2018 година“ и „Етажна собственост“, на 14, 15 и 16 септември 2018 година. Семинарът е обявен пред ЦОА и одобрен от тях. Стойността на офертата е 130 лева с включени: 2 нощувки в двойна стая, 2 закуски, 2 обяда, 2 вечери, 2 кафета и 1 освежаващ коктей на ден, по време на лекции, плюс 1 обяд в деня на пристигане. Закуската, обяда и вечерята се предлагат на блок маса. Туристическа такса, басейн, шезлонг, чадър, интернет и паркинг.

От адвокатската колегия ще се заплаща сумата в размер на 50 лева, останалата сума от 80 лева, ще се събира от всеки желаещ да участва в семинара. Да бъде изпратено съобщение на членовете на колегията за горепосочените условия, със срок за записване 31.08.2018 година. При условия, че останат места, ще се записват и външни лица, които следва да заплатят цялата сума от 130 лева.

След обсъждане САК,

РЕШИ :

Да се изпрати съобщение на адвокатите членове на АК – Сливен, за провеждане семинар на 14, 15 и 16 септември 2018 година в хотел „Ирис“ гр. Несебър. Цена за участие за адвокати 80 лева, за външни лица /ако има места/ 130 лева. Срок за записване 31.08.2018 година. Теми на семинара:„Новата правна уредба в областта на обработването и защитата на личните данни съгласно регламент на ЕС № 679/2016 г. в сила от 25.05.2018 година“ и „Етажна собственост“.

По точка шеста: Секретарят на колегията направи отчет за извършените финансови разходи през изтеклия месец, които следва да бъдат одобрени. След станалите разисквания С А К,

РЕШИ:

ОДОБРЯВА направените финансови разходи през периода от

03.05.2018 до 02.07.2018 г., а именно:

………………………………………………….

Разходо-оправдателните документи се намират в счетоводството в колегията.

По точка седма: Направен беше отчет за проведената конференция и представянето на „Историята на АК“ – Сливен. Мероприятието на колегията беше уважено от всички гости и участници в конференцията.Всички гости и членове на колегията присъстваха и при полагане цветя при паметника на „Симеон Табаков“. На мероприятията присъстваха и много гости от град Сливен. Получиха се много поздравителни адреси и подаръци, които ще се съхраняват в офиса на колегията. Голяма част от гостите на конференцията посетиха и гр.Котел където бяха положени цветя пред пантеона и паметника на Раковски. Посетени бяха музеите в града, които работеха безплатно за гостите.

АДВ. Станкова предложи да бъдат изготвени благодарствени писма до колегите участвали в организацията на тези мероприятия – Минко Стефанов, Магдалена Данчева, Христина Чолакова и др.

По точка осма: Представен беше и бе одобрен списъка на дежурните адвокати в РЦБПП.

03.07. – Веселина Колева и Славяна Монева;

10.07. – Елеонора Мирчева и Павлинка Тодорова;

17.07. Маргарита Александрова и Светла Петрова ;

24.07. – Гита Добрева и Тодор Костов;

31.07.- Младен Йовчев и Юлия Семкова.

След изчерпване на дневния ред заседанието бе закрито.

ПРЕДСЕДАТЕЛ САК:

ПРОТОКОЛИСТ: