СЪВЕТ НА АДВОКАТСКА КОЛЕГИЯ – С Л И В Е Н

8800, гр.Сливен, пл.”Хаджи Димитър” № 2, ст.100, тел.факс: 044/622602

П РОТОКОЛ

№ 5

Днес, 02.05.2018 година се проведе заседание на Съвета на Адвокатска колегия – Сливен. На заседанието присъстваха: Тодор Костов-Председател САК, Ана Станкова, Сиво Сивов, Станимир Комбалов, Елена Христова, Иван Благоев -членове на САК, Лидия Атанасова – Резервен член ВАС

Заседанието се проведе при следния

Д Н Е В Е Н Р Е Д :

1.Разглеждане заявление от кандидати за вписване в АК – Сливен – прехвърляне от АК – Търговище – мл.адвокат.

Докл.: Т.Костов

2.Разглеждане заявление за временно преустановяване на дейност, поради заболяване.

Докл.:Адв.Т.Костов

3.Утвърждаване на разходи

4.Текущи въпроси

По точка първа от дневния ред:

Разгледано бе заявление от ВЛАДИМИР НИКОЛОВ МАРТИНОВ- мл.адвокат от АК – Търговище. Същият желае да бъде вписан в регистъра на мл.адвокати от АК – Сливен, поради трайното му остановяване в гр.Котел. Посочил е кантора в гр. Котел, ул.“Петър Берон“ № 2. Представил е удостоверение от АК – Търговище, копие от лична карта и адвокатска карта. Внесена е и дължимата такса за прехвърляне.

След обсъждане на постъпилите документи САК,

РЕШИ:

ДАВА СЪГЛАСИЕ да бъде вписан в регистъра на младшите адвокати на АК – Сливен ВЛАДИМИР НИКОЛОВ МАРТИНОВ от гр.Котел, с адрес на кантора гр.Котел, ул.“Петър Берон“ № 2, считано от датата на отписването му от регистъра на мл.адвокати наАК – Търговище.

Вписването да бъде отразено в регистъра на колегията.

По точка втора от дневния ред: Постъпило е заявление от адвокат РУСИ ПЕТРОВ ГОЛЕМАНОВ – адвокат от АК – Сливен. Същият желае временно да преустанови дейност, поради влошено здравословно състояние, считано от 01.05.2018 година.

Същият е получил сериозно увреждане на здравето, което налага продължителен период на лечение и възстановяване, поради което САК взе следното

Р Е Ш Е Н И Е:

ДАВА СЪГЛАСИЕ адвокат Руси Петров Големанов да прекрати временно дейност, поради влошено здравословно състояние, считано от 01.05.2018 г.

Дейността му ще бъде възстановена след подаване заявление от негова страна.

Промяната да бъде отразена в регистъра на адвокатите от АК – Сливен.

По точка трета: Секретарят на колегията направи отчет за извършените финансови разходи през изтеклия месец, които следва да бъдат одобрени. След станалите разисквания С А К,

РЕШИ:

ОДОБРЯВА направените финансови разходи през периода от

16.04.2018 г. до 02.05.2018г., а именно:

………………………………………

Разходо-оправдателните документи се намират в счетоводството в колегията.

По точка четвърта: Председателят на АК – Сливен, докладва пред членовете на съвета за участие в заседание на ВАС и за среща проведена с председателите на останалите адвокатска килегии, преди заседанието на САК. На срещата на председателите са се обсъждали проблемните въпроси в работата на колегиите. Всички са изразили мнение, че ВАС не работи пълноценно на пълни обороти. Рашаването на много въпроси се отлага във времето и не се допринася за подобряване работата на адвокатските колегии. Всички обсъждания са били докладвани на заседанието на ВАС с цел вземането на крути мерти за решаване на наболелите проблеми, свързани с новия Закон за адвокатурата, изработването на ел.страници на адвокатурите и др.

Адвокат Христова изказа мнение по проведения семинар. Обърна внимание, че трябва да се подобри организацията по провеждане на семинарите. Да се организират в подходящи зали, да се избират теми, които да ангажират вниманието на адвокатите.

Одобрени бяха графиците за дежурства в РЦБПП:

Месец май:

08.05.2018 Г. - ЦВЕТА БЪЧВАРОВА и ВЕРА ДОЛАПЧИЕВА

15.05.2018 Г. - ЕЛЕНА ДИМИТРОВА и ЕЛЕОНОРА МИРЧЕВА

22.05.2018 Г. - МАРИЯ БОЖКОВА и МАРИЯ КОСТОВА

29.05.2018 Г. - ТАНЯ РУСЕВА и ПАВЛИНКА ТОДОРОВА

Месец юни:

05.06.2018 г. – Андрияна Андреева и Христо Христов

12.06.2018 г. – Цвета Бъчварова и Вера Долапчиева

19.06.2018 г – Марияна Цондева и Красимира Йорданова

26.06.2018 г. – Елена Димитрова и Тодор Тодоров

След изчерпване на дневния ред заседанието бе закрито.

ПРЕДСЕДАТЕЛ САК:

/адв.Т.Костов/

ПРОТОКОЛИСТ: