СЪВЕТ НА АДВОКАТСКА КОЛЕГИЯ – С Л И В Е Н


8800, гр.Сливен, пл.”Хаджи Димитър” № 2, ст.100, тел.факс: 044/622602


                                                                                                                            


                                                                                                             


П Р  О  Т  О  К  О  Л


             № 4  


            Днес, 07.03.2014 година се проведе заседание на Съвета на Адвокатска колегия – Сливен. На заседанието присъстваха: Тодор Костов-Председател САК, Ана  Станкова- секретар САК, Лиляна Стамова, Божидар Райнов, Георги  Маринов, Магдалена Данчева, Андрияна Андреева- членове на САК, Елена Христова-резервен член.


            Заседанието се проведе при следния


Д Н Е В Е Н        Р Е Д :


1.      Провеждане на втория етап от конкурса за касиер-счетоводител. Събеседване с класиралите се кандидати, сключване на трудов договор, възнаграждение и предаване на счетоводната документация


                                                           Докл.: адв. Т.Костов  и адв.Ана Станкова


 


2.      Информация за проведеното годишно отчетно събрание на адвокатите от страната и взетите решения.


Докл.: адв. Т.Костов  и адв.Ана Станкова


3.      Утвърждаване на разходи по участието на делегатите в Общото събрание на адвокатите от страната.


 


Докл.: адв. Т.Костов


 


4. Разглеждане заявление за вписване в НРПП.


 


5.      Разни:


a.      Отпускане на помощи и дарения;


b.      Подготовка и организиране на празника на юриста –16 април;


c.      Организиране на семинар


Докл.: адв. Т.Костов                .        


                                                                 


По точка първа от дневния ред:


До втори тур – събеседване, бяха допуснати три от кандидатките за длъжността „Касиер-счетоводител” на адвокатска колегия – Сливен, именно:


1. С.Д.Б.        от гр.Сливен;


            2. Г.П.П.       от гр.Сливен;


           3. Р.Д.Г.    от гр.Сливен.


Трите допуснати кандидатски се явиха в офиса на АК – Сливен.


Всяка една от тях, поотделно, беше поканена за събеседване с членовете на адвокатския съвет. Зададени им бяха въпроси, свързани с познанията им на Закона за счетоводството, ползването на счетоводни програмни продукти, стажа който имат като счетоводители към настоящия момент, вижданията им  за работа в екип, контакт с адвокати в натоварени моменти, възможността им да започнат работа в най-кратък срок.


След проведеното събеседване с всяка от допуснатите кандидатски, обсъждане на  получената информация и гласуване, единодушно членовете на САК взеха  следното


                                   Р Е Ш Е Н И Е :


ОДОБРЯВА кандидатурата за длъжност „Касиер-счетоводител” в Адвокатска колегия – гр.Сливен, с 4-часов работен ден, на С.Д.Б.  с ЕГН ………………, от гр.Сливен, ……………………………...


Да се изиска от С.Д.Б. да представи свидетелство за съдимост и медицинско удостоверение. Да се сключи СРОЧЕН ТРУДОВ ДОГОВОР на основание чл.70, ал.1, със срок за изпитване в полза на РАБОТОДАТЕЛЯ и във връзка с чл.68, ал.1, т.1 от КТ за срок от ТРИ МЕСЕЦА, считано от 12.03.2014 година.


По точка втора от дневния ред: Председателят на САК адвокат  Тодор Костов, запозна присъстващите с проведеното Общо отчетно събрание на адвокатите от страната, което се състоя в края на месец февруари 2014 година. На събранието са обсъждани въпроси свързани с внасянето в Народното събрание, за разглеждане, на новия Закон за адвокатурата, новата наредба за минималните адвокатски възнаграждения. Взети са много решения свързани с работата на адвокатурата. Избрани са комисии и определени срокове за изпълнение на взетите решения.


По точка трета от дневния ред:


Адв. Ани Станкова - Предложи се да бъдат одобрени направените разходи през периода от 25.02.2014 до  07.03.2014 година, а именно изплатена командировка на присъствалите на ОС на адвокатите от страната, делегати, което се проведе последната събота и неделя на месец февруари, в размер общо на 830 /осемстотин и тридесет/ лева.


            След  обсъждане  САК,


                                                           Р  Е  Ш  И:


ОДОБРЯВА направените разходи за периода от 25.02.2014 г. до 07.03.2014 година, в размер на …лева представляващи изплатени командировки на делегати на ОС на адвокатите от страната.


 


 


По точка четвърта от дневния ред:


Разгледано беше заявление за вписване в регистъра на НБПП от младши адвокат Ивайло Петров Иванов.                                                                                                                      Същият отговаря на  изискванията за вписване в регистъра на НБПП.


След станалите разисквания САК


                                               Р   Е  Ш   И  :


ДАВА СЪГЛАСИЕ да бъде вписан в регистъра на НБПП мл.адвокат ИВАЙЛО ПЕТРОВ ИВАНОВ.


 


По точка пета от дневния ред:


- Постъпила е молба от адвокат Р.Т., за отпускане на парична помощ за лечение и оперативна интервенция. Към молбата е приложила медицинско удостоверение от д-р Елена Величкова и схема с ценоразпис за терапевтично лечение.


 


След разглеждане на документацията и обсъждане, САК взе следното


                                               Р Е Ш Е Н И Е :


ДАВА СЪГЛАСИЕ да бъде изплатена сумата от …………….. лева, парична помощ за лечение  на адвокат Р.В.Т.                    


 - Направи се предложение и беше прието адв.М.Данчева и Андр.Андреева – членове на САК, да проучат и организират  тържественото честване на „Деня на българската адвокатура” – 16 април.


- Във връзка с провеждането на семинари през 2014 година, е изискан списъка от ЦОА „Кр.Цончев” на предлаганите теми за 2014 година. Списъка е оставен в канцеларията на колегията и на следващо заседание ще се обсъдят темите които са посочени от адвокатите. Съобразно желанията за провеждане на семинари, ще бъдат организирани такива, като първият следва да бъде организиран и проведен в началото на м.юни.


След изчерпване на дневния ред заседанието бе закрито.


 


 


ПРЕДСЕДАТЕЛ САК :                                      


ПРОТОКОЛИСТ: