СЪВЕТ НА АДВОКАТСКА КОЛЕГИЯ – С Л И В Е Н


8800, гр.Сливен, пл.”Хаджи Димитър” № 2, ст.100, тел.факс: 044/622602


                                                                                             


                                                                                                                            


 


П  Р  О  Т  О  К  О  Л


      № 16


            Днес 03.12.2013 година се проведе заседание на Съвета на Адвокатска колегия – Сливен. На заседанието присъстваха: Тодор Костов  – Председател на САК, Ана Станкова, Георги Маринов, Магдалена Данчева, Лиляна Стамова,  Андрияна Андреева, резервен   член– Елена Христова и Иван Благоев.


            Заседанието се проведе при следния


 


Д Н Е В Е Н        Р Е Д :


 


1.      Разглеждане документи на кандидати за вписване  в АК – Сливен                                              


                                                                                  Докл.: Т.Костов


 


2.      Разглеждане на оферти за сключване на задължителна застраховка съгласно Закона за адвокатурата, за 2014 година.                                


                                                                                  Докл.: Андр.Андреева


 


3.      Подготовка за провеждане на годишно отчетно събрание на колегията на 25.01.2014 година – покана в ДВ, уточняване на място за провеждане и дневен ред.


Докл.: Т.Костов  


4.      Разглеждане документи за регистрация на адвокатско дружество.                                                                                                       


Докл.: Т.Костов


 


5.      Утвърждаване на разходи:


-         Командировка за участие в Тържествената национална конференция на Българската адвокатура и тържествата по случай 125 години от приемането на Закона за адвокатурата;


-         Разходи по организиране и провеждане на тържествената вечеря на адвокатите от АК – Сливен, по случай професионалния празник 22 ноември;


-         Разходи за командировка на Председателя на АК до НБПП за откриване на Норвежкия проект, на председателя на ДС и на КС за участие в семинар на Старозагорски минерални бани;


-         Изработване папки за Общо събрание на АК-Сливен.


Докл.: Т.Костов


 


6.      Разни                                                    


-         Организация по подготовка на тържество  за  Коледа и Нова година на 20.12.2013 година;


-         Закупуване на актуални нормативни актове – НК, НПК,ЗЗД, ГПК и др.


-         Участие в Националната работна конференция по приемането на обобщен вариант на проекта за Закон за адвокатурата в гр.Кюстендил на 13,14 и 15 декември 2013 година.


 


По точка първа: Постъпили са заявления за вписване на следните кандидати за младши адвокати в АК – Сливен:


ВАЛЕНТИНА ЕМАНУИЛОВА ГОЦЕВА с ЕГН ………………….. от гр.Сливен с адрес на кантора гр.Сливен, пл.”Хаджи Димитър”  6. Същата е приложила всички изискващи се от Закона за адвокатурата документи, включително и удостоверение за издържан изпит за младши адвокат, издадено от ВАС – София;


ГАЛИНА ДИМИТРОВА НЕНЧЕВА с ЕГН ………. от гр.Сливен, с адрес на кантора гр.Сливен, ул.”17-ти януари” № 38А. Приложила е всички изискващи се от Закона за адвокатурата документи, включително и удостоверение за издържан изпит за младши адвокат, издадено от ВАС – София;


ВЕСЕЛИН ТОНЧЕВ ПЕНЧЕВ с ЕГН ………..от гр.Сливен, с адрес на кантора гр. Сливен, ул.”Великокняжевска” № 113 А. Приложил е всички изискващи се от Закона за адвокатурата документи, включително и удостоверение за издържан изпит за младши адвокат, издадено от ВАС – София.


След станалите разисквания САК,


                                   Р   Е   Ш  И  :


 


ДАВА СЪГЛАСИЕ ВАЛЕНТИНА ЕМАНУИЛОВА ГОЦЕВА с ЕГН ………. от гр.Сливен с адрес на кантора гр.Сливен, пл.”Хаджи Димитър”  6, да бъде вписана в АК – Сливен, като МЛАДШИ АДВОКАТ.


ДАВА СЪГЛАСИЕ ГАЛИНА ДИМИТРОВА НЕНЧЕВА с ЕГН ………. от гр.Сливен, с адрес на кантора гр.Сливен, ул.”17-ти януари” № 38А, да бъде вписана в АК – Сливен, като МЛАДШИ АДВОКАТ.


ВЕСЕЛИН ТОНЧЕВ ПЕНЧЕВ с ЕГН ………. от гр.Сливен, с адрес на кантора гр. Сливен, ул.”Великокняжевска” № 113 А, да бъде вписан в АК – Сливен, като МЛАДШИ АДВОКАТ.


По точка втора: Андр.Андреева запозна присъстващите с представените оферти за сключване на колективна застраховка „Професионална отговорност” за предстоящата 2014 година и предложи да бъде сключен договор със застрахователна компания ДЗИ, с която до настоящата година е сключвана застраховката, тъй като условията предлагани от тях са най-приемливи.


След станалите разисквания САК,


Р  Е  Ш  И:


ОДОБРЯВА подадената оферта за сключване на колективна застраховка „Професионална отговорност” от „ДЗИ – Общо застраховане” ЕАД със застрахователна премия в размер на 19,18 /деветнадесет лева и осемнадесет стотинки/ лева. 


По точка трета от дневния ред: адв.Т.Костов  направи предложение годишното отчетно събрание да се проведе в зала „Галерия” на хотел „Национал палас” – гр.Сливен, на 25.01.2014 година, както е по ЗА – последната събота на м.януари, от 09.00 часа, със следния дневен ред:


1.      Отчет за дейността на адвокатски съвет през отчетната 2013 година;


2.      Доклад на Контролен съвет;


3.      Доклад на Дисциплинарен съд;


4.      Приемане бюджет на съвета на колегията за следващата финансова година;


5.      Избор на делегати за Общо събрание на адвокатите в страната;


6.      Разни.


 


Предложението беше одобрено от присъстващите членове на САК.


Поканата да се изпрати за публикуване в Държавен вестник.


 


 


По точка четвърта от дневния ред:


По точка четвърта от дневния ред:Разгледано беше заявление, за вписване в регистъра на АК – Сливен на адвокатско дружество, подадено от адвокат Петър Петков Шидеров в от АК – Сливен,  адвокат Константин Георгиев Константинов от АК – Сливен и  адвокат Милена Димитрова Павлова от АК – Сливен. Към заявлението е приложен учредителен договор и протокол от Учредително събрание.


След станалите разисквания С А К


                                   Р   Е   Ш  И  :


НА ОСНОВАНИЕ чл.61 от Закона за адвокатурата, ВПИСВА в регистъра на АК – Сливен адвокатско дружество със съдружници ПЕТЪР ПЕТКОВ ШИДЕРОВ  с ЕГН ………. адвокат от АК- гр.Сливен и КОНСТАНТИН ГЕОРГИЕВ КОНСТАНТИНОВ  с ЕГН ………. адвокат от АК – гр.Сливен и МИЛЕНА ДИМИТРОВА ПАВЛОВА с ЕГН ………. адвокат от АК – гр.Сливен, със следните индивидуализиращи  параметри:


- наименование: “АДВОКАТСКО ДРУЖЕСТВО – ШИДЕРОВ  и ПАРТНЬОРИ”;


            - седалище: гр.Сливен;


            - адрес на управление: гр.Сливен, бул. “Хаджи Димитър” № 14, ут.ІІ, офис № 4;


            - представителство: Петър Петков Шидеров с ЕГН ………., Константин Георгиев Константинов с ЕГН ……….и  Милена Димитрова Павлова с ЕГН……….., заедно и поотделно.


            По точка пета:


……………………………………………………………….


            По точка шеста: Адв. Костов –Предложи   тържеството за Коледа и Нова година да бъде на 20.12.2013 година. Тъй като сме ограничени с времето и доста от заведенията вече са ангажирани, приехме оферта от ресторант „Брилянтин” с предложеното меню от 30 лева. От членовете на колегията отново ще събираме по 10 лева, а за всички останали в пълен размер на куверта.


Тъй като голяма част от наличните закони, които са в канцеларията на колегията в съдебната палата са остаряли, предлагам да ги обновим и да закупим липсващите, които са необходими и се ползват най-често в работата ни.                                                                                              


Адв. Т.Костов: Прдложи    в Националната работна конференция по приемането на обобщен вариант на проекта за Закон за адвокатурата в гр.Кюстендил на 13,14 и 15 декември 2013 година от нашата колегия да присъства и вземе участие адвокат Красимир Недев.


След обсъждане на направените предложения, присъстващите ги приеха единодушно.


                                  


След изчерпване на дневния ред заседанието бе закрито.


                        


 


ПРЕДСЕДАТЕЛ:…………….


                      /адв. Т.Костов /             


 


                                                                       ПРОТОКОЛИСТ:………………


                                                                                                   /Д.Тучков/