СЪВЕТ НА АДВОКАТСКА КОЛЕГИЯ – С Л И В Е Н


8800, гр.Сливен, пл.”Хаджи Димитър” № 2, ст.100, тел.факс: 044/622602


                                                                                                                            


                                                                                             


                                                                                                             


П Р  О  Т  О  К  О  Л


                                № 11   


            Днес, 13.08.2014 година се проведе заседание на Съвета на Адвокатска колегия – Сливен. На заседанието присъстваха: Тодор Костов-Председател САК, Ана  Станкова- секретар САК, Лиляна Стамова, Магдалена Данчева, Андрияна Андреева, Божидар Райнов - членове на САК,  Елена Христова-резервен член, Маргарита Александрова – Председател КС и Вера Долапчиева – Председател ДС.


Заседанието се проведе при следния


Д Н Е В Е Н        Р Е Д :


 


1.      Полагане клетва от новоприети адвокати и връчване на сертификат.                                           


                 


2.      Разглеждане документи  за вписване на адв.сътрудник в регистъра на АК – Сливен     


Докл.: адв. Т.Костов


3.      Разглеждане документи за отписване на адвокат от АК – Сливен.                                                        


Докл.: адв.Т.Костов


4.      Разглеждане на тъжба  - сигнал и определяне на докладчик за извършване на проверка за наличие на основание за образуване на дисциплинарно производство по чл.137 от ЗА.


                                                                       Докл. Адв.Т.Костов


5. Информация за подготовка на извънредното общо събрание на колегията на           12.09.2014 година


                                                                       Докл. Адв.Т.Костов


            6. Утвърждаване на разходи


                                                                       Докл.: Адв.Ана Станкова


           


7.      Текущи въпроси


 


 


 


По точка първа: Новоприетия младши адвокат КРАСИМИР БОРИСОВ КРЪСТЕВ, положи   клетва и подписа   акт за встъпване в длъжност. Вписването да бъде отразено в регистъра на младшите адвокати на АК-Сливен.


Председателят на АК – Сливен, връчи сертификати за упражняване на професията.


По точка втора от дневния ред:


Постъпило е заявление с приложен към същото трудов договор от Нели Добринова Добрева,  за вписване в регистъра на адвокатските сътрудници. Същата ще работи като адвокатски сътрудник при адвокат Мая Русева към АД „Козарев и партньори”. Желаят да бъде вписана в регистъра на адвокатските сътрудници.


След разглеждане на документите, САК


                                   Р  Е  Ш И:


ДАВА съгласие НЕЛИ ДОБРИНОВА ДОБРЕВА  с ЕГН ………., от гр. Сливен, да бъде вписана в регистъра на адвокатските сътрудници. Същата ще работи  в АД „Козарев и партньори”.


По точка трета от дневния ред: Постъпило е заявление от МАРИЕЛА КАРАМАНОВА за отписване от списъка и регистъра на адвокатите от АК – Сливен, тъй като са настъпили пречки по                              чл.5 от ЗА. Същата желае да бъде отписана, считано от 01.07.2014 година.


Адв. Т.Костов докладва, че адв.Караманова следва да бъде отписана, тъй като има пречки по чл.5 от Закона за адвокатурата  да продължи  да бъде адвокат,  но същата има задължения към колегията и ВАС. Не е внасяла такси считано  м.януари 2014 година. Адв. Караманова следва да бъде отписана от регистъра на адвокатите. Същата е уведомена, че трябва да внесе дължимите суми от 120 лева. Заяви, че в момента няма възможност да ги внесе, но на по-късен етап ще се издължи. Предложи да бъде заличена като адвокат и ако до месец не внесе сумите, САК ще образува заповедно производство за събиране на дължимите суми.


След станалите разисквания САК взе следното


                                   Р Е Ш Е Н И Е :


ЗАЛИЧАВА от списъка и от регистъра на адвокатите от АК- Сливен, МАРИЕЛА КАРАМАНОВА, считано от 01.07.2014 година поради настъпили пречки по чл.5 от Закона за адвокатурата.


При невнасяне на дължимата сума от 120 лева, в срок до 30 септември 2014 година,  представляваща месечни такси към САК и ВАС за периода от м.януари 2014 г. до м.юни 2014 година, САК ще образува заповедно производство по чл.410 от ГПК за събиране на дължимите суми, ведно със законната лихва.


По точка четвърта от дневния ред: Разгледана беше жалба подадена от ЖИВКО ПЕНЕВ ПЕНЧЕВ против адвокат Елена Христова.


На основание чл.137 ал.2 от ЗА, Председателят на САК ВЪЗЛАГА на   адвокат Иван Благоев  – резервен член  на     САК-Сливен, да извърши проверка за наличие на основания за образуване на дисциплинарно производство по преписките против адвокат Елена Христова.


По точка пета от дневния ред: Адв. Т.Костов - Във връзка с организиране и провеждане на извънредното общо събрание на колегията на 12.09.2014 г. трябва да уточним по какъв начин да става гласуването.


Адв. Станкова – предложи да се впише в бюлетините – 1-ва точка закупуване на имот по оферта № 1; 2-ра точка – закупуване на имот по оферта № 2; 3-та точка – продажба на имот на ул.”Д.Чинтулов” № 6.


Адв. Костов  разясни, че не е нужно съгласие на ОС за закупуване на имот. Трябва съгласие на ОС за продажба на имота на ул.”Д.Чинтулов”6, но понеже се е наложила практиката за вземане на решения на ОС при закупуване на имоти на колегията, трябва да се направи бюлетини в която да се впише точка за закупуване на имот. Трябва да помислим и за следващо заседание всеки от нас да предложи вариант за изготвяне на бюлетина.


            Предлагам следващото заседание да се проведе на 05 септември 2014 година от 12.00 часа и до тогава да имаме готов вариант  за изготвяне на бюлетина за гласуване на ОС.


            По точка шеста от дневния ред:


Секретарят на колегията направи отчет за извършените финансови разходи през изтеклия месец, които следва да бъдат одобрени. След станалите разисквания С А К,


                                               Р   Е   Ш   И  :


            ОДОБРЯВА направените финансови разходи през периода от         03.07.2014    г. до 12.08.2014 година, а именно:


            ……………………………………………


            По точка седма от дневния ред: Адв. Долапчиева докладва, че е започнало записването за екскурзията до Албания, която ще се проведе през периода от 17-19.10.2014 година.


            Адв.Станкова направи предложение останалите средства по параграфа за организиране и провеждане на обучения, да се използват за               семинар на територията на България, тъй като не всички адвокати имат възможност да пътуват извън страната. Вече е направен един до Белград и е редно да се проведе един в България. За екскурзията в Албания  да не се дават средства от колегията. Адв. Станкова пое ангажимент за следващо заседание да предложи на съвета място и дата за провеждане на есенен семинар на територията на страната.


След изчерпване на дневния ред заседанието бе закрито.


 


 


ПРЕДСЕДАТЕЛ САК :/п/


/адв.Т.Костов/


          


             ПРОТОКОЛИСТ: /п/