СЪВЕТ НА АДВОКАТСКА КОЛЕГИЯ – С Л И В Е Н


8800, гр.Сливен, пл.”Хаджи Димитър” № 2, ст.100, тел.факс: 044/622602


                                                                                             


                                                                                                                              


П  Р  О  Т  О  К  О  Л


      № 11


            Днес 11.07.2013 година се проведе заседание на Съвета на Адвокатска колегия – Сливен. На заседанието присъстваха: Тодор Костов  – Председател на САК, Ана Станкова, Андрияна Андреева, Божидар Райнов, Георги Маринов, Магдалена Данчева,  резервни членове – Елена Христова и Иван Благоев, Вера Долапчиева – председател на ДС и Кирил Цуцов – председател КС.


            Заседанието се проведе при следния


Д Н Е В Е Н    Р Е Д :


1.      Полагане клетва от новоприети адвокати


                                                                                  Докл.: Т.Костов


2.      Разглеждане заявление за отписване на адвокат от АК – Сливен


                                                                                  Докл.: Т.Костов     


3.      Писмен доклад по жалбите срещу адвокати и вземане на решение за образуване или отказ да се образува дисциплинарно производство.


Докл.: Л.Стамова, М.Данчева,Ел.Христова


4.      Разглеждане предложение на САК – София за сътрудничество със Сливенската адвокатска колегия.


Докл.: Т.Костов


5.      Утвърждаване на списък на дежурни адвокати за м.юли, август и септември 2013 година, съгласно чл.29 ал.4 от ЗПП.


Докл. : Ана Станкова


6.      Информация за проведения семинар в гр.Сливен на 05.07.2013 г. на тема „Въззивно  и Касационно производство” с лектор Николай Хитров – съдия от ВКС.


Докл.: Т.Костов


7.      Утвърждаване на разходи през периода от 14.06. до 11.07.2013 година:


-         Закупуване и монтиране на телевизор в имота в гр.Поморие


Докл.:Г.Маринов


-         Разходи по провеждане на семинара на 05.07.2013 г.


Докл.:Т.Костов


                        - Продължаваме абонамента за списания „Труд и право”  и „Собственост и право” както и закупуване на  1 бр. Кодекс на труда и „Актуални въпроси на правото”


8.      Разни


По точка първа от дневния ред:


Новоприетият  адвокат ДИМИТЪР ЙОРДАНОВ ДИМИТРОВ  от гр.Сливен,  положи клетва и  подписа акт за встъпване в длъжност. Адвокатът да бъде вписан в регистъра на АК- Сливен.


Новоприетият младши адвокат СТАНИСЛАВ ИВАНОВ РАДНЕВ  от гр.Сливен, положи клетва и подписа акт за встъпване в длъжност. Вписаният младши адвокат да бъде вписан в регистъра на мл.адвокати в АК – Сливен.


                                  


По втора точка от дневния ред:


Постъпила е молба от адвокат Грозданка Иванова Канева, ведно с приложени към нея заявление за отписване от регистъра и решение на АК – Стара Загора. Същата моли да бъде отписана от АСК – Сливен, поради вписването й в АК – Ст. Загора от 01.05.2013 година.  След станалите разисквания САК,


                                               Р   Е   Ш  И  :


ОТПИСВА от списъка на АК – Сливен, адвокат ГРОЗДАНКА ИВАНОВА КАНЕВА, по нейна молба, поради вписване в АК – Ст.Загора, считано от 01.05.2013 година.     Отписването да бъде отразено в регистъра на АК – Сливен.


По точка трета от дневния ред:


………………………………………………..


От извършената проверка и направените обсъждания, се констатира, че липсват данни за нарушаване на етичния кодекс на адвоката и Закона за адвокатурата, поради което САК


                                   Р   Е  Ш  И :


ОТКАЗВА да образува дисциплинарна преписка против адвокат ……………………….. по повод подадения сигнал от Младен Николов Златанов, поради липса на данни за нарушаване на Закона за адвокатурата и Етичния кодекс на адвоката.


…………………………………………………….


От извършената проверка и направените обсъждания, се констатира, че липсват данни за нарушаване на етичния кодекс на адвоката и Закона за адвокатурата, поради което САК


                                               Р  Е  Ш И:


ОТКАЗВА да образува дисциплинарна преписка против адвокат ………………… по повод подадената жалба  Христо Димитров Димитров, поради липса на данни за нарушаване на Закона за адвокатурата и Етичния кодекс на адвоката.


………………………………………………………..


След направените разисквания САК,


                                               Р  Е  Ш  И :


ОТКАЗВА да образува дисциплинарна преписка против адвокат ……………….. по повод подадената жалба  Живка Давкова Великова,   поради липса на данни за нарушаване на Закона за адвокатурата и Етичния кодекс на адвоката.


По точка четвърта от дневния ред:


Председателят на колегията запозна присъстващите с постъпилото споразумение  от АК – София за сътрудничество със Сливенската адвокатска колегия.


След като всички бяха подробно запознати с направеното предложение за сътрудничество се взе следното


                                   Р   Е  Ш  Е  Н   И  Е  :


ДАВА СЪГЛАСИЕ да бъде подписано и върнато на АК- София, споразумение за сътрудничество между Софийската адвокатска колегия и Сливенската адвокатска колегия, във вида представен от АК – София.  


            По точка пета от дневния ред:


Представен беше    списък на дежурни адвокати за м.юли, август и септември 2013 година, съгласно чл.29 ал.4 от ЗПП. В списъка с дежурни са включени всички адвокати, подали заявление за дежурство през посочените месеци. Списъка е качен в сайта на колегията и изпратен до всички органи, които ползват служебни защитници.


            По точка шеста от дневния ред:


            Адв.Костов, направи отчет за проведения семинар на 05.07.2013 година на тема „Въззивно и касационно обжалване на решения и определения по ГПК” с лектор Никола Хитров. На семинара присъстваха 72 адвокати от АК – Сливен. Бяха поканени и присъстваха адвокати от АК – Ямбол и АК – Бургас.  От попълнените анкетни карти се констатира, че присъстващите са доволни от семинара.


            По точка седма от дневния ред: ……………………………….


По точка осма  от дневния ред:


В.Долапчиева: От колежките които вече бяха в апартамента в Поморие, разбрах че апартамента и вещите не се поддържат в добро състояние. Освен това всеки си носи бельо. Предлагам да закупим няколко комплекта бельо, да се сключи договор с някой за поддръжка на имота и същия ще поеме ангажимента за пране на ползваното бельо и хигиената на апартамента.


Г.Маринов: Не зная какви са ни отношенията с  човека, който е в Поморие. От срещите осъществени с него мисля, че трябва да се потърси друг човек, да се сключи договор и да му се плаща определена сума.


В.Долапчиева: Правя предложение, следващия семинар да се проведе в гр.Банско в края на месец септември. Да се проучат оферти от хотели в Банско и да се уведомят колегите, за да започнат да се записват и да запазим места.


След изчерпване на дневния ред заседанието бе закрито.


                        


ПРЕДСЕДАТЕЛ: